top of page
johanmerckx

“Je uiterlijke wereld is een reflectie van je innerlijke wereld.“

Toch ligt de focus vanaf onze kindertijd op het ontwikkelen van inzicht en het verkrijgen van kennis van zaken of gebieden die buiten ons liggen. Op school studeren we wiskunde, geschiedenis, talen of wetenschappen. En op het werk schaven we continu onze business kennis bij om relevant te blijven in onze snel veranderende wereld.

Maar wanneer hebben we geleerd om te begrijpen wat er zich in onze innerlijke wereld afspeelt?

Waar hebben we geleerd om onze emoties dieper te onderzoeken om onszelf beter te leren kennen? En wie heeft ons geleerd om op een verbindende met mekaar te communiceren?


Zelf heb ik ook veel kennis in mijn hoofdje gepropt op de schoolbanken, wat me natuurlijk mooie kansen geschonken heeft op de werkvloer. Maar bij elke nieuwe job begon het na een tijdje opnieuw te knagen, waardoor ik van werkgever begon te switchen, telkens weer op zoek naar een betere context. Tot ik uiteindelijk bij een nog interessanter thema terechtkwam: mezelf.

Het kan soms confronterend zijn, maar alles begint bij jezelf…

Hoe je naar jezelf kijkt, hoe je zelf in het leven staat, wat je zoekt in collega’s, wat jou drijft in het leven … het zijn allemaal innerlijke elementen die voor een groot stuk je inzet, je prestatie en je uitstraling bepalen. Ze zijn echter niet altijd zo direct zichtbaar en het vergt continue zelfreflectie om er beter grip op te krijgen.


Hoe doe je dat dan?

Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedachten, emoties en sensaties en dus in te zetten op persoonlijke ontwikkeling.

Hiermee krijg je concrete handvaten aangereikt om naar jezelf te kijken en zo helderheid te scheppen in de opvattingen, waarden, eigenschappen en drijfveren die de basis vormen van je gedrag.


Bij Hifluence volgde ik het "Peace of Mind" traject en ondertussen laat ik me al een half jaartje persoonlijk begeleiden door Marita Plas, een gepassioneerde PRI-professional. Wat een heerlijkheid! Want zo leert een frustratie op het werk me ook iets over mezelf, brengt een traan van verdriet me soms ook meer vreugde en zie ik een tegenslag nu veel meer als een opportuniteit (na een tijdje dan toch 😉).

Mijn droom is dat persoonlijke ontwikkeling meer mainstream wordt voor elk van ons en meer ingang vindt in de business wereld.

Want hoe dichter we bij onszelf komen, hoe vlotter we gaan stromen. En als we dat met z’n allen doen, zijn we toch niet meer te stoppen?


Daarom lanceerde ik samen met Johan Merckx ‘Vrienden van het Hart’. Om ook jou te laten proeven van persoonlijke ontwikkeling, op een luchtige en laagdrempelige manier.

Momenteel brengen we een groep samen van mensen die in alle veiligheid wensen te proeven van een brede waaier van technieken. Daartoe hebben we een paar toppers van begeleiders bij mekaar gebracht die ons reeds hebben laten voelen welke positieve impact de aandacht voor je innerlijke wereld op je leven kan hebben.


Ben je benieuwd? Tof!

Check dan zeker www.vriendenvanhethart.be en contacteer me gerust voor meer info of vragen.


Keep up the good vibes and the high-energy value creation ;-)


Niki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page