top of page
johanmerckx

Terugblik

Toen het op mijn 35ste blokkeerde in mijn hoofd, ben ik aan de reis van mijn hoofd naar mijn hart begonnen. Een reis die nooit meer gestopt is.

Een paar bijzondere momenten wil ik graag met jullie delen. Misschien kunnen ze je ook inspireren.


Ik herinner mij nog levendig hoe ik als jonge kerel helemaal vast kwam te zitten in mijn hoofd, hoe ik er met mijn denken niet meer uit geraakte. Tot tijdens een opleiding plots die scherpe opmerking kwam: ”Ja ja … wat je ervan denkt dat weten we nu wel, maar hoe voel je je hierbij?”

De wedergeboorte van mijn voelen.


Een ander moment dat ik nooit zal vergeten is hoe ik tijdens een systeemopstelling ineens vanop afstand naar mezelf kon kijken. Naar mijn job, naar mijn familie, naar mezelf. Hoe mijn aandacht ineens verschoof van de gedachten in mijn hoofd naar het bewustzijn op de achtergrond.

Mijn eerste glimp van bewustzijn.


Wat een zaligheid om dan tijdens een retreat helemaal tot rust te kunnen komen in die oceaan van bewustzijn. In die grote, open en liefdevolle ruimte waarin alle gedachten en gevoelens onvoorwaardelijk geaccepteerd worden. Terug contact te kunnen maken met de ruimte in mezelf, met de Liefde in mezelf, om van daaruit te gaan leven.

Mijn hart dat openbrak.


En dan die innerlijke reis naar mijn Hart. Waarin ik mocht ervaren wie ik werkelijk was. Vrij van oude patronen, overtuigingen, gevoelens en gedachten. In contact met mijn eigen kracht en levenslust. In verbinding met de ander.

De energie van onvoorwaardelijke Liefde.


Wil jij ook graag meer vanuit je Hart gaan leven?

En kan je daarbij wat ondersteuning gebruiken?

Dan ben je bij mij van harte welkom 💜 

Maak er een mooie avond van lieve #vriendenvanhethart 💫💫💫


Leef je Leven,

volg je Hart.

Johan 🙏🏻❤️🙏🏻



Comentarii


bottom of page